Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanvaarding als Stagiair-Beroepsjournalist

Voor beginnende journalisten, die nog geen volle twee jaar professioneel actief zijn, creëerde de AVBB/VVJ het statuut van stagiair.

Het zijn de Raden van Bestuur van de VVJ en de AJP die bepalen of iemand recht heeft op dit statuut. De Raad van Bestuur baseert zich daarbij op dezelfde criteria als de (onafhankelijke) Erkenningscommissie hanteert, zonder rekening te houden met de anciënniteitsvereiste.

Om een wildgroei tegen te gaan moet de kandidaat een professionele activiteit van minstens drie maanden in hoofdberoep kunnen bewijzen. Stagiairs die twee jaar als journalist in hoofdberoep bezig zijn, moeten het officiële statuut van beroepsjournalist aanvragen. Hier vind je alle voordelen op een rij.

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET STATUUT VAN STAGIAIR-BEROEPSJOURNALIST

Download hier het aanvraagformulier stagiair-beroepsjournalist, waarin je ook meer informatie vindt over de toe te voegen bewijzen van journalistieke beroepsactiviteit in de voorbije 3 maanden.

Bij voorkeur ontvangen we je aanvraag via e-mail, in .pdf-of .doc(x)-formaat via info@journalist.be. Gelieve de aanvraag slechts één maal in te dienen en dus niet zowel in papieren als elektronisch formaat te versturen.

stagiair voorkant
stagiair achterkant
Onze partners