Overslaan en naar de inhoud gaan

Hogeschool West-Vlaanderen (Howest)

In de opleiding Journalistiek aan Howest leer je journalist worden door journalist te zijn. Drie jaar lang sta je vooral in de praktijk.  Zowel schrijven, audio als video krijg je onder deskundige begeleiding in de vingers. Crossmediaal werken wordt gaandeweg je tweede natuur. Daarnaast bouw je doorheen de opleiding voldoende parate kennis op om meteen in het werkveld aan de slag te kunnen.

Hoe loopt die praktijk? Je werkt vaak in redacties waarin je zal vergaderen en pitchen, schrijven en interviewen, beelden schieten en monteren. Deskundige docenten en gastdocenten bereiden je voor op een job in een snel veranderend medialandschap. De werkomgeving aan Howest leent zich ertoe: de Newsroom op een gloednieuwe campus, de podgrod om podcasts op te nemen, het medialab Quindo, waar jij je kan uitleven in een eigen radioprogramma met al dan niet bijhorende onlinestukken of een passende video.

Ook werkt de opleiding vaak samen met nationale en regionale media, waardoor je jouw stukken vaak gepubliceerd of uitgezonden ziet. Een avontuur in het buitenland? Je werkt als volwaardig journalist in het Europees Parlement in Straatsburg en gaat op buitenlandreportage naar minder evidente oorden waar bijzondere journalistieke verhalen voor het rapen liggen.

Heb je een hart voor de sport? Howest is de enige hogeschool in Vlaanderen met een volwaardig traject Sportjournalistiek vanaf het eerste semester. Docenten en gastdocenten uit het werkveld delen tonnen ervaring en bereiden je voor op de mooiste en meest gevarieerde job die er is. Bovendien neem je geregeld een kijkje achter de schermen van wedstrijden in minder bekende sporten, al zal je ook belangrijke wielerwedstrijden en voetbalmatchen van dichtbij beleven.

Contactgegevens:
Howest Kortrijk Campus Weide The Penta
Sint-Martens-Latemlaan 1B
8500 Kortrijk

Specialisatieverantwoordelijke:
Gerti Wouters
0476 64 72 37
gerti.wouters@howest.be

Opleidingsdirecteur:
Ronald Bastiaens
ronald.bastiaens@howest.be

Meer info

Onze partners