Overslaan en naar de inhoud gaan

Arteveldehogeschool – Verkort traject 1 jaar voor Masters en Bachelors Communicatie/Grafische en Digitale Media/Media & Entertainment Business

Een masterdiploma op zak en nu nog een bijkomend bachelordiploma Journalistiek op 1 jaar tijd behalen? Het kan aan de Arteveldehogeschool. De groeiende interesse voor dat misschien wat atypische studietraject is eigenlijk niet zo verwonderlijk. Heel wat masterstudenten stellen vast dat ze aan de unief hun theoretische bagage fors hebben vergroot, maar dat hun praktijkgerichte honger lang niet is gestild. Wij dompelen je onder in onze crossmediale opleiding, uniek in Vlaanderen.

We leren je fotograferen, filmen en monteren met audio en video. De broodnodige journalistieke skills krijg je onder de knie via de beroepsrollen (researcher, tekstschrijver, nieuwsjager, digital creative …) in het vak Crossmediale projecten. Je kiest zelf of je wil meewerken aan een liveshow, nieuwsuitzending of het mediamagazine Scoop. Je loopt twee maanden stage bij een mediabedrijf en gaat gedurende een week Over De Grenzen aan de slag als buitenlandreporter. Dat … en nog veel meer.

Je merkt het, de focus ligt volledig op het verwerven van redactionele vaardigheden, praktijkgerichter wordt het echt niet.

Het verkorte traject op 1 jaar is er eveneens voor wie al een bachelordiploma Communicatie, Grafische en Digitale Media of Media & Entertainment Business behaalde.

Contactgegevens:
Leeuwstraat 1, 9000 GENT

Contactpersonen:
Ann Vanryckeghem, trajectbeheerder
ann.vanryckeghem@arteveldehs.be 
Tel. 09 234 73 81

Dries Rombouts, hoofd Bachelor in de journalistiek
dries.rombouts@arteveldehs.be
Tel. 09 234 73 72

Onze partners