Overslaan en naar de inhoud gaan

Artesis-Plantijn Hogeschool (AP)

Praktijkgericht. Zelf doen en ondernemen, gedurende drie jaar draait het daar om. Vanaf het eerste jaar ga je verhalen leveren voor onze huismedia en voor onze opdrachtgevers.

In ons vernieuwde programma ligt de focus op redactiewerk, inzicht in actua én digitalisering. De stad als de biotoop van de eenentwintigste eeuw en interculturele ervaringen. Grenzen in tijd en ruimte zijn volkomen verdwenen.

We leiden op tot allround journalisten, die op een crossmediale digitale redactie kunnen meedraaien. In het eerste jaar maak je diepgaand kennis met alle facetten van media en journalistiek: je leert verhalen schrijven, je oefent interview- en mediatechnieken, je zoomt in op de actualiteit en maatschappelijke context, je scherpt je talenkennis aan. Vanaf het tweede jaar ga je wekelijks intensief samenwerken in redacties en doorloop je tijdens Redactie Short form en Slow Journalism het redactieproces van A tot Z. Je werkt hierbij aan journalistieke producten voor zowel audio, video als tekst en leert ze ook crossmediaal inzetten en verspreiden. 

Bij de start van het derde jaar kies je 1 specialisatie: audio, video of tekst. Je afstudeerjaar bestaat zo goed als helemaal praktijk. Een stage en je eigen journalistieke portfolio zetten je als journalist in de markt. Al vanaf het tweede jaar krijg je de kans om je te verdiepen in je favoriete thema’s cultuur, sport, maatschappij of lifestyle. Deze focus wordt verder uitgediept in het derde jaar aan de hand van diverse individuele opdrachten.

Contactgegevens:
AP – Departement Media Design & IT – Bachelor Journalistiek, Meistraat 5, 2000 ANTWERPEN
Tel. 03/220.55.40 – Fax 03/220.55.59 – E-mail: mdi@ap.be – Website: www.ap.be

Departementshoofd: Wim LAUWERS

Contactpersoon:
Harold VAN DER KRAAN, opleidingshoofd
E-mail: Harold.Vanderkraan@ap.be
Telefoon: 0494 583 528 – 03 220 55 41

Onze partners