Overslaan en naar de inhoud gaan

VVJ-Academy: Workshop AI-tools voor researchjournalistiek en factchecking

donderdag
7
mrt
10 - 13 u

Het Huis van de Journalist
Zennestraat 21 
1000 Brussel

 

Generatieve AI zal de informatiechaos in de samenleving nog doen toenemen. Meer desinformatie, meer fake news – fake dat bovendien almaar moeilijker te onderscheiden is van echt. Het goede nieuws: dankzij AI krijgen we tools om daar beter mee om te gaan en halen we die fake documenten en beelden er toch uit. Drie journalisten met grote expertise ter zake komen op deze workshop hun kennis en ervaring delen. We reserveren tijd voor debat. Dat kan ook nog bij het hapje en het drankje die na de workshop worden aangeboden.

Organisatie: VVJ Academy i.s.m. Kenniscentrum Data & Maatschappij

Met Amra Dorjbayar (wobby.ai), Luc Van Bakel (vrt nws check) en Simon Van Dorpe (Follow the Money)

Amra Dorjbayar was ruim  vijf jaar actief als journalist/factchecker bij VRT. Vandaag is hij co-founder & CEO @Wobby, datajournalist, prompt engineer, open data advocate en datajournalism trainer.

Luc Van Bakel zit intussen twee decennia in de stiel en werkte voor de (toen nog) VUM en Het Laatste Nieuws. Sinds 2008 is hij eindredacteur bij de VRT, waar hij vandaag check@vrtnws en Uur van de waarheid@radio1 coördineert.

Simon Van Dorpe volgt bij Follow the Money hoe grote multinationals – van Amerikaanse tech-giganten tot Europese lobbykampioenen – de Europese interne markt naar hun hand trachten te zetten. Hij werkte eerder voor Politico, Belga en Trends.

Gratis, iedereen welkom. Wel vooraf inschrijven via: https://www.eventbrite.be/e/tickets-workshop-ai-tools-voor-researchjournalistiek-factchecking-815696318647?aff=oddtdtcreator)

Onze partners