Overslaan en naar de inhoud gaan

Masterclass AI-tools voor redactiewerk en multipublishing

donderdag
30
mei
10 - 13 u

Het Huis van de Journalist
Zennestraat 21
1000 Brussel

Deze masterclass is volzet. Wie inschrijft, komt op de reservelijst terecht.

Op donderdag 30 mei (10-13 uur) vindt het laatste VVJ Academy-event van het seizoen plaats. In deze masterclass wordt ingezoomd op het gebruik van AI-gedreven tools voor redactiewerk en multiplatform publishing. De sessie is in samenwerking met Thomas More.

Concreet licht onderzoeker Lizzy Bleumers toe welke rollen AI kan opnemen in het redactioneel proces. Dit gebeurt aan de hand van concrete voorbeelden van hulpmiddelen hoe (generatieve) AI redactioneel werk kan ondersteunen en veranderen.

Knack-journalist Elisa Hulstaert vertelt over hoe zij AI in de praktijk brengt en welke voor- en nadelen zij daarbij ervaart. Nick Dutry (program manager AI) kadert hoe AI ingang vindt binnen Roularta Media Group en welke experimenten er nog op stapel staan.

Docent-onderzoeker journalistiek, Ann Verlinden, nodigt je uit om samen na te denken over de implicaties van de ontwikkelingen op vlak van generatieve AI voor de opleiding van journalisten in spe en de professionalisering van actieve journalisten.

De sessie is bedoeld voor journalisten alsook studenten en onderzoekers journalistiek. In de sessie trachten we een genuanceerd beeld te schetsen. De ene AI-toepassing is de andere niet. We bespreken de mogelijkheden maar ook de risico’s en obstakels waar we in de praktijk op botsen. We hopen hiermee een boeiend gesprek en kennisuitwisseling op gang te brengen vanuit de ervaringen van de sprekers én de deelnemers.

Inschrijven

Onze partners