Overslaan en naar de inhoud gaan

Prins Filipfonds – Belgodyssee

Waarover gaat het?

De Belgodyssee-wedstrijd werd in 2005 gelanceerd op initiatief van het Prins Filipfonds, de VRT en de RTBF, in samenwerking met Editions de l’Avenir, Metro en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister.

Tussen oktober en december trekken zeven duo’s laatstejaarsstudenten (of net afgestudeerden) – de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – er op uit om het andere landsgedeelte te ontdekken. Ze werken twee weken lang samen aan reportages en artikels voor de geschreven en online pers. Deze jaarlijkse reportagewedstrijd bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende Gemeenschappen van België.

De deelnemers beleven een fantastische journalistieke ervaring van 2 weken bij de grootste media van het land. Bovendien is de grote prijs van de Belgodyssee-wedstrijd een betaalde stage van 6 maand op de VRT-nieuwsredactie. Daarnaast is er ook één maand betaalde stage bij Metro voor de winnaar van de prijs van de geschreven pers.

Voor wie?

De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting (bachelor of master) die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren die pas (niet langer dan een jaar) zijn afgestudeerd. Er is geen enkele bijzondere voorwaarde verbonden aan de nationaliteit, maar de kandidaten moeten wel gevestigd en/of woonachtig zijn in België.

Onze partners