Overslaan en naar de inhoud gaan

Arteveldehogeschool Gent

Arteveldehogeschool Gent staat synoniem voor de grootste opleiding Journalistiek in de tofste studentenstad van Vlaanderen. Die opleiding is actief, breed en gericht op het werkveld. Vanaf het eerste jaar worden studenten ondergedompeld in de journalistieke wereld. Naast een stevige algemene basis, krijgen ze meteen een fikse brok praktijk. In het opleidingsonderdeel Crossmediale projecten maken ze kennis met alle media en staan de verschillende beroepsrollen (researcher, tekstschrijver, beeldenverteller, digital creative …) van de journalist centraal. Die uitgekiende aanpak maakt ons opleidingsprogramma uniek in Vlaanderen.

Daarna bouwen we hierop voort én zetten we volop in op de zelfsturing van de student: in het tweede jaar kan de student bijna een derde van zijn curriculum zelf samenstellen, in het derde jaar is dat liefst de helft. Die uitgebreide profileringsmogelijkheden laten je toe in te zetten op jouw talenten (schrijven, audio, video) en interesses (sport, politiek, klimaat, cultuur & lifestyle …).

Hoe dan ook maken we van jou een journalist met een sterk crossmediaal en digitaal profiel. De gemaakte journalistieke parels verschijnen op www.journalistiek.gent, het crossmediale platform van de opleiding. Met creatieve weken, gastdocenten, stages in binnen- en buitenland en zoveel meer bereiden we studenten voor op de overstap naar het mooiste beroep ter wereld.

Contactgegevens:
Leeuwstraat 1, 9000 GENT
Tel. 09 234 75 85

Contactpersoon:
Dries Rombouts, opleidingshoofd
Tel. 09 234 73 72
E-mail: dries.rombouts@arteveldehs.be

Meer info

Onze partners