Overslaan en naar de inhoud gaan

Gelanceerd: Mediapunt Vlaanderen, kenniscentrum voor mediaonderzoek

Minister van Media Benjamin Dalle stelde zojuist de website van kenniscentrum Mediapunt Vlaanderen (@mediapuntvl) voor op het Desinforum, een netwerkevent rond de strijd tegen desinformatie. De website biedt een overzicht van Vlaams mediaonderzoek. Je vindt er onderzoekspublicaties, verdiepende artikels, aankondigingen van events en opiniestukken. Mediapunt Vlaanderen is een samenwerking van Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen.

 

Mediapunt ging begin dit jaar van start met steun van de Vlaamse overheid. Vanaf vandaag is de website toegankelijk voor iedereen met een interesse in media(onderzoek). Het doel van de site is tweeledig: het platform ontsluit onderzoek dat Mediapunt zélf doet. Daarnaast bundelt het ook ander beleidsrelevant onderzoek naar media aan de Vlaamse kennisinstellingen.

 

Minister van Media Benjamin Dalle: 'Met Mediapunt zetten we verder in op onderbouwd mediabeleid. Het kenniscentrum krijgt de taak om belangrijke trends die onderzoek aan het licht brengt mee te vertalen naar concrete beleidsimplicaties. Dit is een waardevolle bijdrage in het complex en snel veranderende medialandschap van vandaag.'

 

(CM)

Onze partners