Overslaan en naar de inhoud gaan

Carla Atzema Soroptimistprijs

De Carla Atzema Soroptimistprijs is de erkenning voor de beste journalistieke productie over de positie, rechten of economische zelfstandigheid van vrouwen. Iedereen die dit onderwerp met een publicatie op bijzondere wijze op de kaart heeft weten te zetten, kan zich nomineren voor de prijs. Een publicatie kan bijvoorbeeld een artikel, blog, column of boek zijn, een (foto)reportage, een vlog of een film, mits Nederlandstalig en gepubliceerd tussen 1 september 2021 en 31 oktober 2023.

De winnaar ontvangt een bedrag van € 25.000 en een beeldje. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door het Soroptimist Vrouwenfonds van de Unie van Soroptimistclubs in het Koninkrijk der Nederlanden en in Suriname. Ook worden  een Aanmoedigingsprijs (€ 2.500) en een Publieksprijs (€ 5.000) uitgereikt. De eerstvolgende prijsuitreiking is op 4 april 2024 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De inschrijving voor de prijs start op 1 september 2023. Wil je meer weten over de voorwaarden, klik hier voor het Reglement.

Heb je vragen of tips? Mail ze ons via casprijs@soroptimist.nl

Open de flyer 2024

Onze partners