De Journalist

Wie als beroepsjournalist erkend is krijgt maandelijks het magazine van de VVJ, De Journalist, in de bus. Op de site kan je de eerder verschenen nummers van de Journalist raadplegen en zoeken in het archief.

Recentste edities van De Journalist

VRT-transformatie treft ook nieuws en duiding. De Standaard actualiseert waarden van de krant. Niet alle journalisten vonden de festivalzomer even leuk. Virtual reality journalistiek: een nieuw en krachtig medium. En Jan Van Delm voelt zich goed in de business seats van de geschiedenis.


VVJ en Electrabel twisten over openbaarmaking Tihange-conventie. Nederlandse media sensationeler over zelfdoding dan Vlaamse. De Persgroep mag Humo en Story overnemen. Ondernemende journalisten: kansen en risico’s. En Veronique Goossens ziet een nieuwe consolidatie in de pers best zitten.


Ook voor digital natives heeft gedrukte journalistiek niet afgedaan. Journalist en VVJ naar rechter voor openbaarheid Tihange-conventie. Tientallen freelancers bij Think Media op droog zaad. AXES: nieuwe zoekmachine voor digitale video. De vooruitgangsoptimist in Jan Hautekiet. En Geert Sels heeft nog heel veel te verkennen.


De Persgroep rijft Sanoma-magazines binnen. Aanvullend journalistenpensioen opnieuw op tafel. Uitzendarbeid in de journalistiek: lessen uit een arrest. Alle Vlaamse redacties zitten op de multimediale trein. En Hannes Cattebeke over het verschil tussen freelancen en vast op een redactie.


Hof van Beroep stelt waarheidsvereisten aan commentaren. Scannen van politienetwerk blijft verboden. Hoe neem ik auteursrechten in mijn belastingaangifte op? Crimiberichtgeving volgt medialogica, niet de statistieken. En Kris Van Haver (De Tijd): 'Eigen berichtgeving over Europa blijft essentieel'.