You are here

De Journalist

Wie als beroepsjournalist erkend is krijgt maandelijks het magazine van de VVJ, De Journalist, in de bus. Op de site kan je de eerder verschenen nummers van de Journalist raadplegen en zoeken in het archief.

Recentste edities van De Journalist

Een redactiestatuut voor elke redactie Mediahuis. Freelancers Think Media wachten op hun geld. Hoe geld verdienen met digitaal nieuws? En Rudy Colère doet het voortaan wat rustiger aan. Imagedesk wordt groot.


Uitneembaar katern: het journalistieke jaar 2015. IT-fabrikant HP dwingt JAM tot uitstel betaling reprografierechten. Nieuwe cao voor kranten Mediahuis. Raad voor de Journalistiek keurt nieuwe richtlijn pers en minderjarigen goed. Afscheid van Egbert Hans, directeur van Belga.


VVJ opent Journalistenloket voor eerstelijnsvragen. VVJ en VNM praten met Financiën over fiscaal regime auteursrechten. Kopieervergoedingen moeten worden bijgewerkt. Dirk Voorhoof: ‘Europees Hof beschermt journalisten almaar minder’. En Manuel Gonzalez van Voetbalkrant.com: de supporterende journalist.


Steunpunt Media maakt SWOT-analyse van de Vlaamse journalistiek. Belga krijgt nieuwe CEO en neemt Gopress in huis. Voor Frederik De Swaef kan e-commerce de journalistiek redden. Raad voor de Journalistiek verfijnt regels over respect voor de privacy. En Boudewijn Van Spilbeeck over zijn bijwijlen halsbrekende reportagewerk.


VRT-transformatie treft ook nieuws en duiding. De Standaard actualiseert waarden van de krant. Niet alle journalisten vonden de festivalzomer even leuk. Virtual reality journalistiek: een nieuw en krachtig medium. En Jan Van Delm voelt zich goed in de business seats van de geschiedenis.