De Journalist

Wie als beroepsjournalist erkend is krijgt maandelijks het magazine van de VVJ, De Journalist, in de bus. Op de site kan je de eerder verschenen nummers van de Journalist raadplegen en zoeken in het archief.

Recentste edities van De Journalist

Turkse premier wil Twitter uitroeien. Sociaal overleg bij Mediahuis verloopt stroef. VVJ en Kortom kiezen de woordvoerders van het jaar. Europees Hof van Justitie laat hyperlinks op internet toe. Europees Hof voor Mensenrechten weinig empathisch voor verslaggever betoging. En Henk Holfland: ‘Internet blaast de maatschappij uiteen’.


Algemene ledenvergadering VVJ / AVBB in het licht van de moeilijke mediatijden. Staten-Generaal van de Media: uitgevers fluiten in het donker. Buitenlandberichtgeving is niet dood, maar verandert. Luc Blyaert: ‘De toekomst is aan lezerscommunities’. En de Raad voor de Journalistiek tikt nu weer Story serieus op de vingers.


Zeker 108 journalisten gedood in 2013. Activiteitenverslag VVJ / AVBB. Hubert van Humbeeck: ‘Tweesporenjournalistiek vergroot maatschappelijke ongelijkheid’. Raad voor de Journalistiek tikt Dag Allemaal twee keer op de vingers. En de ongelooflijk dappere strijd van Krista Bracke op stelten.


Verslag van het AVBB-symposium over 50 jaar erkenning van beroepsjournalisten. Freelancers verdienen almaar minder. VVJ vraagt fundamenteel debat over bonussen voor journalisten. Raad voor de Journalistiek dringt aan op publicatie uitspraken. VVJ-Antwerpen organiseert nieuwe speeddate met woordvoerders. En ex-Blik-sterreporter Caroline Stevens schaamt zich voor niets.


De reshuffle in de Vlaamse media. BBI focust op auteursrechtenvergoedingen van freelancers. FotoMuseum Antwerpen zoomt in op persfotografie. Verslag van de VVOJ-conferentie in Zwolle. Raad voor de Journalistiek tikt Story op de vingers. En Karl Apers loodst ATV door woelige wateren.