You are here

De Journalist

Wie als beroepsjournalist erkend is krijgt maandelijks het magazine van de VVJ, De Journalist, in de bus. Op de site kan je de eerder verschenen nummers van de Journalist raadplegen en zoeken in het archief.

Recentste edities van De Journalist

Hoe geef je fiscaal correct je auteursrechtenvergoedingen aan? Een nieuw groepsaanbod voor freelancers die inkomensgarantie wensen. Branded journalism: de risico’s en de regels. VVJ Antwerpen zoekt nieuwe bestuursleden. Bert Bultinck, nieuw opperhoofd van Knack. En Jan de Winter: een lang leven als stads- en havenredacteur.


Geautomatiseerde journalistiek legt hypotheek op kwaliteit. Jean-Paul Mulders: ‘Weemoedigheid heeft er bij mij altijd ingezeten’. Naar nieuwe afspraken tussen politie en pers? Nieuwe website ontsluit rechtbanken voor journalisten. Dossier: maak van je nieuws een sterk verhaal.


Algemene vergaderingen VVJ en AJP blij met fusie met VJPP-AJPP. VVJ dringt opnieuw aan op rechtszekerheid over fiscaliteit auteursrechten. De moeilijke strijd tegen het pikken van foto’s online. De materiële voordelen voor journalisten op een rij. En Lars Bové over zijn complexe verhouding met de Staatsveiligheid.


Een redactiestatuut voor elke redactie Mediahuis. Freelancers Think Media wachten op hun geld. Hoe geld verdienen met digitaal nieuws? En Rudy Colère doet het voortaan wat rustiger aan. Imagedesk wordt groot.


Uitneembaar katern: het journalistieke jaar 2015. IT-fabrikant HP dwingt JAM tot uitstel betaling reprografierechten. Nieuwe cao voor kranten Mediahuis. Raad voor de Journalistiek keurt nieuwe richtlijn pers en minderjarigen goed. Afscheid van Egbert Hans, directeur van Belga.