De Journalist

Wie als beroepsjournalist erkend is krijgt maandelijks het magazine van de VVJ, De Journalist, in de bus. Op de site kan je de eerder verschenen nummers van de Journalist raadplegen en zoeken in het archief.

Recentste edities van De Journalist

VVJ opent Journalistenloket voor eerstelijnsvragen. VVJ en VNM praten met Financiën over fiscaal regime auteursrechten. Kopieervergoedingen moeten worden bijgewerkt. Dirk Voorhoof: ‘Europees Hof beschermt journalisten almaar minder’. En Manuel Gonzalez van Voetbalkrant.com: de supporterende journalist.


Steunpunt Media maakt SWOT-analyse van de Vlaamse journalistiek. Belga krijgt nieuwe CEO en neemt Gopress in huis. Voor Frederik De Swaef kan e-commerce de journalistiek redden. Raad voor de Journalistiek verfijnt regels over respect voor de privacy. En Boudewijn Van Spilbeeck over zijn bijwijlen halsbrekende reportagewerk.


VRT-transformatie treft ook nieuws en duiding. De Standaard actualiseert waarden van de krant. Niet alle journalisten vonden de festivalzomer even leuk. Virtual reality journalistiek: een nieuw en krachtig medium. En Jan Van Delm voelt zich goed in de business seats van de geschiedenis.


VVJ en Electrabel twisten over openbaarmaking Tihange-conventie. Nederlandse media sensationeler over zelfdoding dan Vlaamse. De Persgroep mag Humo en Story overnemen. Ondernemende journalisten: kansen en risico’s. En Veronique Goossens ziet een nieuwe consolidatie in de pers best zitten.


Ook voor digital natives heeft gedrukte journalistiek niet afgedaan. Journalist en VVJ naar rechter voor openbaarheid Tihange-conventie. Tientallen freelancers bij Think Media op droog zaad. AXES: nieuwe zoekmachine voor digitale video. De vooruitgangsoptimist in Jan Hautekiet. En Geert Sels heeft nog heel veel te verkennen.