De Journalist

Wie als beroepsjournalist erkend is krijgt maandelijks het magazine van de VVJ, De Journalist, in de bus. Op de site kan je de eerder verschenen nummers van de Journalist raadplegen en zoeken in het archief.

Recentste edities van De Journalist

Hof van Beroep stelt waarheidsvereisten aan commentaren. Scannen van politienetwerk blijft verboden. Hoe neem ik auteursrechten in mijn belastingaangifte op? Crimiberichtgeving volgt medialogica, niet de statistieken. En Kris Van Haver (De Tijd): 'Eigen berichtgeving over Europa blijft essentieel'.


VVJ wil behoud assisenjury voor persmisdrijven. Tv-journaals focussen maar op een deel van de ongevallen. Doek valt over onrechtmatige interimcontracten bij RTV. Jan Antonissen, de diesel van Humo. En VVJ Antwerpen organiseert opnieuw een quiz op 25 april.


VVJ en AVBB kiezen nieuwe besturen. Financiënminister stelt freelancers gerust over auteursrechtenvergoedingen. Brusselse rechtbank kent ook publieke figuren privacy toe. Steven De Foer steeds weer op zoek naar grote verhalen. En VVJ Antwerpen nodigt uit op gezinsdag in de Efteling op 1 mei.


Charlie Hebdo: de puinhoop na de raid. Mediahuis past contract voor freelancers aan. Samenwerking regio-tv moet ook journalistiek renderen. Frida Deceunynck: veilige gids voor het slijk der aarde. En: wie worden de beste woordvoerders van 2015?


Financiënminister spuit opnieuw mist over fiscaal regime auteursrechten. Brengen Blendle, Myjour & Co. soelaas voor freelancers? Afscheid van Jaak Vandyck. Hilde Van Malderen: ‘Objectiviteit is een van mijn sterke punten’. En verder: het VVJ-rapport over journalistiek in 2014.