De Journalist

Wie als beroepsjournalist erkend is krijgt maandelijks het magazine van de VVJ, De Journalist, in de bus. Op de site kan je de eerder verschenen nummers van de Journalist raadplegen en zoeken in het archief.

Recentste edities van De Journalist

Ook voor digital natives heeft gedrukte journalistiek niet afgedaan. Journalist en VVJ naar rechter voor openbaarheid Tihange-conventie. Tientallen freelancers bij Think Media op droog zaad. AXES: nieuwe zoekmachine voor digitale video. De vooruitgangsoptimist in Jan Hautekiet. En Geert Sels heeft nog heel veel te verkennen.


De Persgroep rijft Sanoma-magazines binnen. Aanvullend journalistenpensioen opnieuw op tafel. Uitzendarbeid in de journalistiek: lessen uit een arrest. Alle Vlaamse redacties zitten op de multimediale trein. En Hannes Cattebeke over het verschil tussen freelancen en vast op een redactie.


Hof van Beroep stelt waarheidsvereisten aan commentaren. Scannen van politienetwerk blijft verboden. Hoe neem ik auteursrechten in mijn belastingaangifte op? Crimiberichtgeving volgt medialogica, niet de statistieken. En Kris Van Haver (De Tijd): 'Eigen berichtgeving over Europa blijft essentieel'.


VVJ wil behoud assisenjury voor persmisdrijven. Tv-journaals focussen maar op een deel van de ongevallen. Doek valt over onrechtmatige interimcontracten bij RTV. Jan Antonissen, de diesel van Humo. En VVJ Antwerpen organiseert opnieuw een quiz op 25 april.


VVJ en AVBB kiezen nieuwe besturen. Financiënminister stelt freelancers gerust over auteursrechtenvergoedingen. Brusselse rechtbank kent ook publieke figuren privacy toe. Steven De Foer steeds weer op zoek naar grote verhalen. En VVJ Antwerpen nodigt uit op gezinsdag in de Efteling op 1 mei.