Overslaan en naar de inhoud gaan

'Voor de dag' is vijftien jaar

Nagenoeg een kwart miljoen Vlamingen luisteren dagelijks naar 'Voor de dag', althans tijdens het piekuur tussen 7 en 8. Tegen 9 uur, als de uitzending ten einde loopt, zijn er nog altijd om en bij 150.000 luisteraars.

'Voor de dag' is ongetwijfeld ook een journalistiek product met een aanzienljike maatschappelijke impact. Precies omdat het zo vroeg op de dag komt en zo'n hoog informatiegehalte heeft, bepaalt het programma meer dan eens de politieke agenda van de dag.

Producer van 'Voor de dag' is Chris De Witte, al vanaf het prille begin. De eerste uitzending werd gepresenteerd door Diane Waumans, die nu woordvoerster is van de VRT-televisie. Andere klinkende namen die vandaag delen in de feestvreugde zijn Roger De Knijf, Machteld Libert, Geert Spillebeen, Lode Roels en Gert Van Boxel.

De redactie omvat verder Stijn Aelbers, Luc Aerts, Els Brouwers, Barbara Debeuckelaere, Geertje De Ceuleneer, Jacques Dewulf, Steven Dierckx, Katrien Kubben, Marc Lamot, Ng Sauw Tjhoi, Greet Op de Beeck, Sofie Overstijns, Marc Peirs, Karin Strobbe, Ben Vanheukelom, Dirk Van Hoeck, Lea Van Hoeymissen, Betty Van Rompaey, Nina Verhaeghe en Stijn Vercruysse.

(PD)

Onze partners