Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel opmerkingen over informatie en cultuur

Kwaliteitsvolle en onafhankelijke nieuwsberichtgeving en de verspreiding van alle vormen van cultuur horen centraal te staan, zo blijkt uit de eerste resultaten van de bevraging. Niet iedereen voelt zich aangesproken door de programma's die de VRT aanbiedt, zegt onderzoeker Tomas Coppens in De Standaard. Volgens hem vinden sommige respondenten de VRT ook te links. Coppens denkt dat die antwoorden voor een deel ook gestuurd zijn.

De Vlaamse Mediaraad zal mede op basis van de antwoorden een advies opstellen over de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT voor de periode 2007-2011. Maar volgens mediadocent Patrick Herroelen is de hele bevraging een maat voor niets. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Over de conclusie van de mediabevraging zegt Herroelen: 'Wat een toeval. Dat is precies wat minister Bourgeois altijd zei. Waarom organiseert hij dan nog een enquête? Deze bevraging was van bij het begin al een absolute miskleun''.

Aan de bevraging namen 1853 burgers en 36 organisaties deel, vooral mannen (82,9%) gaven hun antwoord op de bevraging. Alle leeftijden en opleidingsniveaus blijken goed vertegenwoordigd. (foto: Danny Gys, Photo News)

Onze partners