Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee maanden te gast op een Nederlandse redactie ?

Het verblijf bij een Nederlands medium duurt twee maanden, van 6 oktober tot en met 27 november 2008. Het kan gaan om een krant, tijdschrift, persbureau, radio- of tv-zender. Niets belet de uitgestuurde journalist om behalve voor het Nederlandse gastmedium ook nog voor het eigen Vlaamse medium te blijven schrijven of produceren.

Het project wordt wat de Vlaamse kant betreft gefinancierd door de Vlaamse Overheid en georganiseerd door de VVJ.

Voorwaarden: journalistiek talent, minstens 3 jaar journalistieke ervaring, internationaal georiënteerd en bijzondere interesse voor Nederland.

Beurs: deelnemers krijgen een beurs van 3.000 euro voor het dekken van de reis- en verblijfskosten. (Van het gastmedium krijgt men geen vergoeding.)

Sollicitatie / deadline: geïnteresseerden stellen een dossiertje samen met hun contactgegevens en een motivatiebrief. Er wordt van uitgegaan dat men desgevallend van zijn hoofdredactie de gepaste toestemming heeft gekregen om aan de uitwisseling deel te nemen.

Ze sturen dit tegen ten laatste vrijdag 27 juni 2008 naar
VVJ – VNJU
Residence Palace blok C
Wetstraat 155
1040 Brussel
info@journalist.be

Beoordeling / verdere timing: een onafhankelijke beoordelingscommissie zal begin juli 2008 de gepaste selectie uitvoeren en met de geselecteerden overleggen over het gewenste gastmedium in Nederland.

Uitwisseling: maandag 6 oktober – donderdag 27 november 2008.
Een inleidend seminarie vindt plaats op vrijdag 3 oktober in Den Haag, een afsluitend seminarie wordt gehouden op vrijdag 28 november in Brussel.

Informatie en contact:
VVJ – VNJU
Tel. 02/235.22.70
info@journalist.be

Onze partners