Overslaan en naar de inhoud gaan

Persfotografen Corelio voeren acties op - teken de petitie 'Red de Persfotografie'

Het Nieuwsblad wil vanaf januari voor de regionale berichtgeving redacteuren op pad sturen met een digitaal fototoestel. 35 fotojournalisten verliezen daardoor hun werk. De persfotografen vroegen de Coreliodirectie om de maatregel met 3 maanden op te schorten, om iedereen enigszins toe te laten naar een andere broodwinning uit te kijken. Verscheidene getroffen fotografen werkten gedurende decennia quasi exclusief voor Het Nieuwsblad.

Corelio toonde evenwel geen genade, en laat de hakbijl voor de fotojournalisten op 1 januari onherroepelijk vallen. Zelfs een gering uitstel van executie kon er voor de directie niet af.

De persfotografen, gesteund door de VVJ, zijn razend, en plannen nog diverse acties. Gisteren stuurden ze maar halve foto's door naar de redactie, om ook aan te klagen dat het tarief voor een beeld vanaf Nieuwjaar gehalveerd wordt tot nog 16 euro.

Gemeentelijke en provinciale instanties zijn inmiddels aangeschreven over de stiefmoederlijke behandeling van de regioberichtgeving door Corelio. Gisteren werd ook de internetpetitie 'Red de Persfotografie' gelanceerd, waarop onmiddellijk enkele honderden hun solidariteit betuigden. De saneringen die Corelio doorvoert zullen immers nefaste gevolgen hebben voor de kwaliteit van de fotojournalistiek in de kranten.

http://www.ipetitions.com/petition/reddepers/

Onze partners