Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Laatste Nieuws verontschuldigt zich voor \'foute beeldbewerking\'

De Witte vraagt zich af waarom Het Laatste Nieuws de foto aanpaste: er viel namelijk niets te verbergen of te suggereren. 'Dit is gratuite grafische manipulatie en nog knullig gedaan ook', aldus (pdw).

Het Laatste Nieuws zegt dat het gekloon tijdens de beeldbewerking gebeurde: 'Door een technische fout werd tijdens deze procedure de kloonstempel ingeschakeld en werd een deel van de foto gekopieerd, waardoor sommige mensen twee keer te zien zijn op het beeld.' De krant zegt het gekloon ten zeerste te betreuren maar voegt eraan toe dat het nooit de bedoeling was het beeld te vervalsen of de informatie te manipuleren.

Patrick De Witte neemt geen genoegen met deze uitleg: 'Mijn twaalfjarige zoon Benno weet ondertussen dat er MINSTENS vier stappen nodig zijn vooraleer je onderstaand resultaat bekomt.' De Witte blijft zich afvragen waarom Het Laatste Nieuws dit gedaan heeft omdat hun uitleg 'absoluut geen steek houdt'. 'Zo mogelijk nog zieliger dan de uitleg van HLN is de complete stilte hierover op alle andere krantenredacties. Waarom? Omdat ze het allemààl doen', aldus De Witte.

Onze partners