Overslaan en naar de inhoud gaan

Freya stapt naar de rechtbank

In het academiejaar 1998-1999 promoveerde Van den Bossche tot licentiaat in de communicatiewetenschappen met de scriptie 'Waar eindigt onthullingsjournalistiek en begint sensatiejournalistiek? Analyse van de Vlaamse dag- en weekbladenpers rond de getuigenissen van X1'.

Op het weblog van het weekblad Knack kan iedereen de thesis downloaden en vraagt Meulenaere om zelf te oordelen ''of een 22-jarige linkse studente, bovendien net moeder geworden en dus met andere dan academische besognes aan haar hoofd, zelf de tekst heeft geschreven die u leest.'' Het postje telt ondertussen bijna 500 reacties.

Van den Bossche ontkent in alle talen de beweringen van Knack en stapt naar de rechtbank omdat ze het weekblad Knack beschuldigt van onjuiste journalistiek en sfeerschepping tegen haar.

De SP.A-politica heeft vandaag in verschillende kranten al gereageerd op de berichtgeving in Knack. In de krant De Morgen zegt ze het storend te vinden dat Van Cauwelaert en Meulenaere stellen dat een jonge en pas bevallen vrouw geen thesis kan schrijven. ''Zij hebben mij nooit gebeld om het verhaal te checken. Ik vind het erg dat Knack insinueert dat studenten die ook papa of mama zijn niet meer in staat zijn een thesis te schrijven'', zegt ze. (foto: Jean Van Cleemput, Photo News)

Onze partners