Overslaan en naar de inhoud gaan

Dewael heeft relatie met Greet Op de Beeck

De relatie tussen Dewael en Op de Beeck begon enkele maanden geleden. Volgens de minister houden Greet Op de Beeck en hijzelf de nodige afstand in beroepsbezigheden. Dewael heeft de VRT-hoofdredactie enkele weken geleden ingelicht.

VRT-hoofdredacteur Jos Bouveroux heeft aan Het Laatste Nieuws bevestigd dat de VRT uitkijkt naar een andere functie voor Greet Op de Beeck. Ze zou daar volgens de krant zelf op aangedrongen hebben 'gezien de delicate aard van haar relatie met een politicus over wie ze moest berichten'.

Dewael betreurt dat sommige media geen respect tonen voor het privéleven van politici. Hij verwijst daarmee naar een column in het weekblad Knack van Koen Meulenare: 'Hoe is het met Patrick Dewael en Greet Op de Beeck? vragen bezorgde lezers ons geregeld. Goed, dank u. (...) Hoe weten wij dat toch?' vragen andere abonnees zich dan weer af.'

Greet Op de Beeck werkt sinds 2000 als radiojournaliste bij de nieuwsdienst van de openbare omroep. Voorheen werkte ze mee aan het radioprogramma 'Voor de dag'. In Humo's Pop Poll werd Op de Beeck verkozen tot 'vrouw van het jaar', de mannensite Feliks verkoos haar in 2004 tot meest begeerlijke vrouw. (foto: Didier Lebrun, Photo News)

Onze partners