Overslaan en naar de inhoud gaan

De Volkskrant bijt van zich af

De oprichter en eigenaar van Geenstijl, Fleischbaum, zegt in de krant dat er niemand meer zit te wachten op conventionele journalistiek waarbij feiten en meningen gescheiden worden. \"Ik zou het niet eens journalistiek willen noemen", aldus Fleischbaum over Geenstijl.nl. Hij ziet veel gelijkenissen met wat Fox in Amerika doet.

Nadat het artikel verschenen was in de krant verwelkomde het weblog GeenStijl alvast de nieuwe lezers: "Hallo en welkom op GeenStijl allerbeste inbelmodem gebruikende lezer van de Volkskrant (ja jullie alle 5!). (...) Blijkbaar zit het verneuqen van de Nederlander van het jaar de Volkskrant nog steeds dwars."

Naast een krantenartikel in de Volkskrant verscheen ook een kritisch artikel van de ombudsman van de Volkskrant, Thom Meens. Hij vindt dat er te veel onterechte kritiek op de krant en op de redactieleden verschijnt op de Volkskrant-weblogs die lezers gratis kunnen aanvragen.

"Vorige week werd op mijn eigen weblog de redactie al doodgewenst, nu zag ik dat de correspondent in Frankrijk moet worden ontslagen naar aanleiding van zijn berichtgeving over de rellen in de voorsteden\", schrijft Meens.

Meens merkt op dat het journalistieke adagium van hoor en wederhoor blijkbaar niet voor bloggers geldt. Hij ergert zich ook aan het anonieme karakter van blogs: \"Van sommigen weet ik niet eens wie ze zijn. Wie verschuilt zich achter het blog dagboek MP? De auteur wil zijn gegevens niet kenbaar maken. Stuur maar een e-mail. Fijne openheid. Moeten niet ook bloggers met open vizier strijden, net zoals al die journalisten die ze zo graag publiek de les lezen?"

Onze partners