Overslaan en naar de inhoud gaan

Daems stapt naar Raad voor de Journalistiek

Begin deze maand verscheen in Dag Allemaal een interview met Rik Daems waarin de politicus over zijn echtscheiding vertelde. Daarop volgden onthullingen over de relatie die Daems heeft met Sophie Pécriaux. Daems stapte uiteindelijk op als VLD-fractieleider.

Volgens woordvoerder Stevens vindt Daems dat zijn recht op privacy en dat van zijn familie geschonden is. De VLD'er zou Dag Allemaal uitdrukkelijk gevraagd hebben niets over de echtscheiding te schrijven. Toen Ilse Beyers, hoofdredactrice van Dag Allemaal, voorstelde om het interview in de kerstperiode te brengen, vroegen Daems en zijn woordvoerder om het stuk pas begin januari te brengen.

Dat blijkt ook uit een e-mail die Dag Allemaal op 20 december naar woordvoerder Stevens stuurde en die Stevens iin Humo onthulde: "We wachten met de publicatie van het bewuste artikel over Rik Daems. In ruil geeft Rik een exclusief interview aan ons blad. Daarin zal hij in primeur praten over de nakende scheiding van zijn huidige echtgenote. (...) Over de scheiding zal hij enkel en alleen in Dag Allemaal communiceren. Zelfs wanneer de feiten eerder uitlekken, zal hij hierop enkel commentaar geven in Dag Allemaal."

Beyers vindt dat het duo moet ophouden met informatie te verspreiden over hoe het interview (en de publicatie ervan) tot stand kwam. Daems en Stevens sluiten niet uit dat ze na de uitspraak van de Raad voor de Journalistiek nog naar de rechter stappen.

Onze partners