You are here

Nieuwsarchief

8 februari 2017
Zaterdag 25 februari 2017 om 10 u (ontvangst met koffie vanaf 9u30) Huis van de Journalist, Zennestraat 21 in Brussel

30 januari 2017
Met een receptie en een rondleiding in het nieuwe Havenhuis heeft de Antwerpse VVJ-afdeling donderdag 26 januari het nieuwe jaar ingezet. Journalisten en woordvoerders konden er informeel met elkaar van gedachten wisselen.

20 januari 2017
De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) heeft VS-president Trump opgeroepen te stoppen met zijn aanvallen op de pers en respect te tonen voor vrijheid van meningsuiting.

18 januari 2017
Een jaar na de aanslagen in Brussel en Zaventem organiseert de VVJ een moment van bezinning over de nieuwe maatschappelijke context en de rol van nieuwsmedia daarin. Plaats van de afspraak: het Vlaams parlement (Leuvenseweg 86 in Brussel). We beginnen eraan om 19u30. Opgelet: registreren is verplicht.

6 januari 2017
Zopas, op een proces in Gent, is aan het licht gekomen dat nu ook journaliste Sabine Van Damme van Het Laatste Nieuws het slachtoffer is geworden van een schending van haar journalistieke bronnengeheim door het gerecht. De VVJ / AVBB steunt de journaliste in haar verzet en dringt bij minister van Justitie Koen Geens opnieuw aan op sensibilisering van magistratuur en politie voor het journalistieke bronnengeheim.

20 december 2016
De AVBB heeft bij de Congolese regering haar verbijstering uitgedrukt over de aanpak van Belgische journalisten. Ze rekent op een kordate en onmiddellijke koerswijziging, die Belgische journalisten opnieuw toelaat hun werk te doen in het land.

19 december 2016
In het Belgisch Staatsblad van 19 december verscheen de omzendbrief van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, waarmee hij de geldigheid van de huidige officiële perskaarten tot 28 februari 2017 verlengt. Ook de huidige treinkaarten blijven tot die datum geldig.

9 december 2016
Acht ploegen leverden strijd, aan het eind wonnen De Indianen.

7 december 2016
De nieuwe officiële perskaarten zijn op komst, maar voor sommige beroepsjournalisten mogelijk met wat vertraging. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) verlengt daarom de geldigheid van de huidige perskaarten tot eind februari 2017.

24 november 2016
De VVJ protesteert met klem tegen de tijdelijke arrestatie van VRT-journalist Bart Aerts, de huiszoeking in zijn privéwoning en de inbeslagneming en uitlezing van zijn smartphone. Ze vroeg en kreeg een onderhoud met Justitieminister Geens over de wet die het journalistieke bronnengeheim beschermt. Later meer daarover.