You are here

Student/docent

Sinds het academiejaar 2008-2009 maakt de VVJ (Vlaamse Vereniging van Journalisten) het zowel docenten als studenten in journalistiek mogelijk aan te sluiten als lid van de beroepsunie.

Het lidmaatschap kost 60 € voor docenten en 50 € voor studenten, loopt over het volledige academiejaar, en biedt informatie en service, waaronder een jaarabonnement op De Journalist, de JournalistenAgenda, toegang tot de volledige website www.journalist.be, en gunsttarieven voor publicaties zoals het Vademecum voor Freelancers. VVJ-leden kunnen verder een beroep doen op ons secretariaat voor individuele bijstand, bijvoorbeeld bij het starten van een loopbaan in de journalistiek. Alle voordelen op een rij.

Voordeeltarief studenten: Als u met minstens 10 studenten van uw richting inschrijft, dan geniet u van het voordeeltarief van 40 euro per student. Als uw hele opleidingsgroep (of minstens 40 personen ervan) zich aansluit, dan geniet u van het voordeeltarief van 30 euro per student.

Noot: Wie zich lid maakt van de VVJ als student journalistiek krijgt korting op de prijs van de studierichting Internationale researchjournalistiek van Thomas More Mechelen!

Concreet verwachten wij van u het volgende:

  • u vult het aanvraagformulier in (online of in papieren versie)
  • u stuurt ons een pasfoto (liefst digitaal naar info@journalist.be)
  • Na goedkeuring van uw aanvraag door de VVJ kan u het lidgeld van 60 € voor docenten, 50 € (of 40 € of 30 €) voor studenten storten op het rekeningnummer van de VVJ: BE33 2100 3197 0646 met vermelding ‘lidgeld docent / student [naam, voornaam]’
  • Als u aanspraak wil maken op het voordeeltarief voor studenten, laat dan uw opleidingsverantwoordelijke of een docent een e-mail sturen naar info@journalist.be met de namen van alle studenten die lid willen worden. De studenten in kwestie schrijven zich wel afzonderlijk (online of via post) in.

AanvraagFORMULIER VVJ-lidmaatschap als docent of student in journalistiek in 2016-2017

Onderaan de pagina (bij 'Documenten') vindt u een formulier waarmee u als docent of student in journalistiek voor het lopende academiejaar het statuut van VVJ-lid kunt aanvragen. U kan dit formulier downloaden en ingevuld terugsturen naar: VVJ, Zennestraat 21, 1000 Brussel, of mailen naar info@journalist.be

Online lidmaatschap aanvragen (docenten)

Docenten kunnen het aanvraagformulier via deze pagina online invullen en versturen.

Online lidmaatschap aanvragen (studenten)

U kan het lidmaatschap ook online aanvragen. Hieronder kunnen studenten het aanvraagformulier om lid te worden online invullen en versturen naar de VVJ.

DocumentenBestandsgrootte
Microsoft Office document icon Aanvraagformulier studenten61.5 KB
Microsoft Office document icon Aanvraagformulier docenten60 KB

Officieel adres

Eventueel: verblijfsadres (kot)

Vergeet ook niet, na het invullen en verzenden van dit formulier, een pasfoto op te sturen naar info@journalist.be

De VVJ neemt deze gegevens voor intern gebruik op in haar J-Studentendatabank met respect voor de privacywetgeving.